perjantai 27. tammikuuta 2012

Teen, jos tahdon

Joku koirankakalle haiseva tyyppi on keksinyt, että koira on kissaa viisaampi. Koira oppii temppuja, noudattaa isäntänsä sääntöjä ja on muutenkin kaikin puolin uskollinen kaveri. Kissa sen sijaan ei opi mitään, ei noudata sääntöjä ja viihtyy useimmin yksin.

Täyttä scheisseä, kuten ystäväni Saksanmaalla sanoisivat, jos vain bratwurstimakkara suussa pystyisivät puhumaan. Kissa on vähintään yhtä viisas kuin tuo sudesta polveutuva läähättävä kuonopää.

Koira istuu ja leikkii kuollutta, kun käsketään. Kissa ei käskiessä tee muuta kuin ottaa hatkat tai hyökkää kynnet esillä puntinlahkeeseen. Onkohan ihmiselle koskaan tullut mieleen, että kissa ei toimi samalla tavalla kuin koira? 

Emme tee asioita käskystä tai palkinnosta. Kissa tekee, jos tahtoo. Pakottaminen on turhaa. Opimme mallia katsomalla. Esimerkiksi oven avaamisen harva opettaa kissalleen. Opimme sen itsenäisesti ottamalla mallia. Olen myös kuullut kissoista, jotka osaavat säätää stereoiden volyymiä, avata vesihanan ja syödä haarukalla. Kaikki mallista opittua. 

Joten seuraavan kerran, kun mieleesi juolahtaa ajatus kissan tyhmyydestä, katso itseäsi peiliin ja mieti

leikkisitkö itse kuollutta vain hikisestä koiranmuonanappulasta?


2 kommenttia:

  1. Siksi kissat ovatkin ihania <3 Sinäkin Seppo vaikutat vallan valloittavalta tapaukselta!
    Terveisin kahden hurinakoneen palvelija.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Qtja! Terveisiä hurinakoneille!

    VastaaPoista