lauantai 8. lokakuuta 2011

Olemme sen arvoisia

Näin talven kolkuttaessa ovelle on syytä muistuttaa, että me kissat emme selviä yksin ulkona. Meidät on luotu lemmikeiksi, kaipaamme huolenpitoa, ravintoa ja lämpöä. Turkkimme ei suojaa pakkaselta; palelemme siinä missä ihmiskunnan edustajakin. Kuvittele itsesi alasti talviviimassa.

Meillä on vaistomme ja pystymme kyllä saalistamaan ruokamme. Mutta emme mekään ravintoketjussa ylimpänä olla; meillä on yhtä suuri vaara joutua saaliiksi. Kuvittele itsesi leijona-aitauksessa.

Olemme älykkäitä ja vikkeliä, mutta avuttomia esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyllä alueella. Mene itse seisomaan keskelle moottoritietä.

Ulkona vaanivat myös monet sairaudet. Me emme osaa hoitaa immuunikatoamme, leukoosia tai loisongelmaa. Ethän sinäkään sairastuessasi pärjää ilman lääkäriä.

Kaikista suurin vaaramme olet sinä, joka päästät meidät ulos lisääntymään. Kyllä sinunkin lapsesi villiintyisivät luonnon kasvattamina.

Jos haluat auttaa, älä päästä kissaasi huolimattomasti omille teilleen.

Voit myös auttaa antamalla kodin sitä tarvitsevalle kissalle. Tuhannet kissat ympäri Suomen odottavat mahdollisuutta kissanarvoiseen elämään.
Kodittomia kissoja ja muita lemmikkejä löydät esimerkiksi täältä:

Helsinki:
www.hesy.fi

Pääkaupunkiseutu:
www.loytoelaintalo.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=62

Turku:
www.dewi.info

Lahti:
www.koti.phnet.fi/kodittomatkissat/

Kouvola:
www.ksey.net

Mikkeli:
www.mesy.fi

Hämeenlinna:
www.kissakotikattila.blogspot.com

Pirkanmaa:
www.kissojenkatastrofiyhdistys.net

5 kommenttia:

 1. Heissan Seppo,

  Myös täältä löytyy kotia etsiviä kissoja, ja valitettavasti sivua päivitetään usein ja uusia yksilöitä ilmaantuu usein:
  http://www.loytoelaintalo.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=62

  Sieltä itsekin useasti katson kotia vailla olevia kissoja, mutta kun tarvitsisi vielä tuo miespuolinen henkilö puhua puolelleni, ennen kuin voisimme antaa kodin jollekin. Uskon silti, että se päivä vielä koittaa ja teemme hyvän teon!

  t. Virpi

  VastaaPoista
 2. Puhut Seppo pelkkää asiaa. Ihminen on suuri peto, kun hylkää kissansa. Itselläni on kaksi kissaa Hämeenlinnan Kissakoti Kattilasta. Nämä kissaveljekset oli löydetty alle puolivuotiaina marraskuussa, melkein jäätyneinä ja nälkiintyneinä. Nyt pojat ovat asuneet meillä neljä vuotta ja ovat ihanan kaverukset. Alkuun saimme tehdä tosiaan töitä aremman veljeksen, Jössen kanssa. Se asui sängyn alla kuukausi tolkulla ja liikkui vain öisin. Hain hänet aina iltaisin syliini sieltä sängyn alta ja rauhoittelin ja rapsuttelin koko illan. Sitten pikkuhiljaa Jösse uskalsi itsekin lähteä liikkeelle. Nyt pojat ovat energiset ihanat höppänät, onneksi niidenkin henki pelastui. Kiitos Kissakoti Kattilan.

  Inkeri Valtonen

  VastaaPoista
 3. Hei Virpi ja Inkeri

  Kiitos arvokkaasta asenteestanne meitä kissoja kohtaan.

  Lisäsin nuo linkit listalle :)

  Terkuin Seppo

  VastaaPoista
 4. Näin on, Seppo. Minutkin hylättiin jo ihan nuorena ja jätettiin yksin selviytymään luonnon ja ihmisten armoille. Onneksi päädyin Hesylle ja siellä ollessani valitsin itselleni sopivan emännän :) Nyt saan viettää kissanpäiviä turvallisessa kodissa emäntäni hoivissa.

  Olet hyvällä asialla, Sepposeni!

  Kehräyksin
  Helmi

  VastaaPoista
 5. Todella asiaa!
  Hienoa että Seppo ja mutsinsa on löytänyt turvallisen kaltsukodin.
  Hesy rules - ja rules Sepon posse!

  vp, Onni ja Saimi

  VastaaPoista